Sıkça Sorulan Sorular

Hastanemizde yapılan tüm muayene, tetkik ve operasyonlar Fakülte ve Üniversite yönetim kurulu kararları ile ücret karşılığında yapılmaktadır. Hastaya yapılacak muayeneye göre tetkik ve tedavi yöntemleri değişkenlik göstereceğinden kesin ücret bilgisi muayene sonrası verilebilmektedir. Ücretlerimiz hakkında genel bir bilgi edinmek istiyorsanız web sitemizden fiyatlandırma listemize ulaşabilirsiniz.

Hastanemizde mesai saatleri içinde, hafta içi 08:30-17:00 saatleri arasında kedi ve köpek için karma ve kuduz aşılaması yapılmaktadır. Hayvanın sağlık durumu, medikal geçmişi ve bağışıklık durumuna göre aşılama protokolü her hastaya özel olarak düzenlenmektedir.

Hastanemizde kısırlaştırma operasyonları yapılmaktadır. Dişi veya erkek kedi/köpek kısırlaştırma işleminden önce hayvanın klinik muayeneleri yapılmakta ve sonuçları operasyon için uygun olanlara operasyon randevusu verilmektedir. Tıbbi zorunluluk olmadıkça aynı gün içinde kısırlaştırma işlemleri yapılmamaktadır. Kısırlaştırma için en erken yaş dişi hayvanlar için 8-10 ay, erkek hayvanlar içinse 12 aydır. Bu yaşlar ırka göre farklılık gösterebilir. Dişi hayvanlar için Doğum ve Jinekoloji Kliniğine, erkek hayvanlar için Cerrahi Kliniğine başvurabilirsiniz.

Kedi ve köpeklerde doğum sürelerinin uzun olması fizyolojiktir. Süreç ile ilgili hastanemizi arayarak bilgi almanız, beklenmeyen bir durumda bir kliniğe başvurmanızı tavsiye ederiz.

Hastanemiz, hafta içi 8:30-17:00 saatleri arasında poliklinik, bu saatler dışında ise acil klinik olarak 24 saat hizmet vermektedir. Ancak, acil klinikte öncelik acil olgulara verildiğinden hastanızın konusunda uzman hekimlerimiz tarafından muayene edilebilmesi ve ayrıntılı tetkiklerin yapılabilmesi için acil olmayan olgularda hafta içi mesai saatlerinde başvurmanız sizlere daha iyi hizmet vermemizi sağlayacaktır. Bu tip olgularda Acil Kliniğe başvuruda bulunduğumuzda hekimlerimiz tarafından hafta içi ilgili kliniğe yönlendirileceğinizi unutmayınız.

Hastanemizde muayene için randevu gerekli değildir. İster ilk muayene ister kontrol muayenesi olsun öncelikle hasta kayıt ve vezne birimine kaydınızı yaptırdıktan sonra ilgili kliniğin kayıt sırasına göre muayeneler gerçekleştirilmektedir.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği Güçten Düşmüş Sahipsiz Sokak Hayvanları ile Belediyeler sorumlu tutulmaktadır . Rektörlüğümüz ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği, güçten düşmüş sahipsiz sokak hayvanı ile hastanemize başvurularda, hastayı getiren vatandaştan imza karşılığında ve herhangi bir ücret almadan hastayı teslim almakta, ilk müdahalesini yapılan hasta daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Merkezine gönderilmektedir. Hastayı getiren vatandaş, hayvanın sokak hayvanı olduğunu beyan ve taahhüt ettiği matbu evrakı imzalamak istemediğinde ya da hayvanı geri almak istediği durumlarda hasta sahipli hayvan olarak kabul edilir ve ücreti getiren vatandaştan tahsil edilir.

Hastanemizde Tıraş, Banyo, Tırnak kesimi gibi pet kuaför hizmetleri verilmemektedir. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği estetik amaçlı kuyruk ve kulak kesimi yasak olup tıbbi zorunluluk olmadıkça yapılmamaktadır.

Hastanemizde yabani hayvanlar için hizmet verilmektedir. Yaralı veya bakıma muhtaç olarak bulunsa dahi yavan hayvanlarının evde bakılması kanunen yasaktır. Bu hayvanları bulduğunuz takdirde öncelikle Yaban Hayvanlarından sorumlu olan Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bilgi vermeniz ve hayvanı ilgili birimlere teslim etmeniz doğru olacaktır. İlgili hastayı hastanemize getirdiğiniz takdirde imza karşılığında teslim alınıp ilk müdahalesi yapıldıktan sonra yukarıdaki süreç takip edilerek ilgili makama haber verilmektedir.

Acil klinik hizmetlerimiz içinde iç-dış parazit ve aşı uygulamaları yer almamaktadır. Hafta için mesai saatleri olan 08.30-17.00 arasında hayvanınızı getirebilirsiniz.

İştahsızlık, İshal, Kusma, Göz akıntısı, Burun akıntısı, Öksürük, Topallık, Tümöral şişlik, Kaşıntı giibi durumlar acil değildir, hastanızı daha detaylı muayenesi için mesai saatleri (hafta içi 8.30-16.30) içerisinde hastanemize getirebilirsiniz. Ancak hastanemiz 7/24 prensibine göre çalıştığından acil olduğu düşünülüyor ise hastanemize başvurulabilir.

Zehirlenme, şiddetli kana, ardarda şiddetli kusma, kalı ishal, idrrada kan, nöbet geçirme, bilinçsizlik durumu (Koma), nefes alıp vermede zorlanma (solunum güçlüğü),dilde ve ağızda morarma, yabancı cisim yutma, böcek ve yılan sokmaları, hayvan saldırıları, trafik kazaları, yüksekten düşme, güç doğum, açık kırık, göğüs ve kafayı kapsayan travma olguları acil olgulardır. Acil kliniğimiz 7/24 hizmet vermektedir.

Bu tip travma hastalarında ilk 24 saat önem taşımaktadır. En kısa sürede bir hastanemize yada bir veteriner hekime başvurunuz.

Hayvanlar bazen kısa süreli iştahsızlık yaşayabilir, 2 günü aşan iştahsızlık durumu varsa en kısa sürede hastanemize veya bir veteriner hekime başvurunuz.

Hasta hayvan muayene edilmeden şehir dışından gelinse dahi herhangi bir şekilde ameliyat randevusu verilmemektedir. Muayene sonucuna ve ameliyat yoğunluğuna göre operasyonlar programlanmaktadır. Bazı hastalarımızın tam muayenesi yapılabilmesi için anestezi veya sedasyon gerekebilir, bu yüzden en az 12 saat yemek yememiş şekilde ve sabah erken saatlerde (09.00-11.00) muayeneye getirmenizi öneririz.

Hocaların dahili numarasına fakülte veya hastane internet sitesinden BÖLÜMLERİMİZ sekmesinden ilgili hocanın ismine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hastanemizde Check-up hizmeti vardır. Bu kapsamda Tam Kan Sayımı, Serum Biyokimya Analizleri, Elektrokardiyografi (EKG), Ultrasonografi (USG), Ekokardiyografi (EKO) yapılmaktadır.

İster sahipli ister sokak hayvanı için olsun ambulans hizmetimiz bulunmamaktadır. Sokak hayvanları için Samsun Büyükşehir Belediyesinin hayvan nakil aracı hizmet vermektedir.

Hafta içi mesai saatlerinde (8.30-17.00) ilgili hekim ile görüşebilirsiniz, mesai saatleri dışında sadece acil klinik hekimleri görevde olduğu için kendi hekiminize ulaşamazsınız. Hastanız ile ilgili bir gelişme olduğunda, hekimlerimiz sizlere ulaşacaktır

Bu tip durumlar acil değildir. Hastanızı hafta içi mesai saatlerinde (8.30-16.30) polikliniklerimizde muayene için getirebilirsiniz.

Bu tip durumlar acil değildir. Hastanızı hafta içi mesai saatlerinde (8.30-16.30) polikliniklerimizde muayene için getirebilirsiniz.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği Belediyeler sınırları içinde ki Güçten Düşmüş Sahipsiz Sokak Hayvanlarından sorumludur. Dolayısıyla Samsun ili dışındaki Güçten Düşmüş Sahipsiz Sokak Hayvanlarından Samsun Belediyesi sorumlu değildir ve Rektörlüğümüz ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolde bu hayvanlar dahil değildir. Samsun ili dışındaki bu tip hastalar için lütfen ilgili belediye ile bağlantıya geçiniz. Hastanemize getirdiğiniz takdirde hastayı getiren vatandaş hayvan sahibi olarak kabul edilecek ve yapılan muayene, tetkik ve operasyon ücretleri kendisine yansıtılacaktır.